top of page
  • nickystan80

Какво представлява Ligandrol LGD 4033




LGD-4033 е едно от най-мощните и ефективни легални лекарства за изграждане на мускули. Ефективността му е сравнима с оралните анаболни и андрогенни стероиди, но за разлика от стероидите има минимални странични ефекти.


Единственият възможен (в зависимост от състоянието на организма и други фактори) нежелан ефект се проявява с използването на високи дози и се изразява в намаляване на производството на тестостерон в организма, но той е несравнимо по-слаб и по-слабо изразен, отколкото при употребата на стероиди. Коефициентът на потискане на тестостерона директно зависи от дозите на лекарството.


Също така си струва да се отбележи, че възстановяването на нивата на тестостерон в организма след използване на лигандрол е по-бързо, отколкото след използване на AAS, поради факта, че на фона на намаляване на FSH, ендогенен свободен и общ тестостерон, производството на LH (лутеинизиращ хормон) не намалява, което ви позволява бързо и гладко за да върнете нивото на тестостерон в норма, т.е. т. нар. „яма“ след курса е минимална, което ви позволява да увеличите максимално запазването на мускулната маса. Въпреки това, при високи дози трябва да се провежда терапия след цикъл.


Лигандрол (LGD-4033, Ligandrol) принадлежи към семейството на селективни андрогенни рецепторни модулатори (SARMs) и е сред тях най-мощният. Има изразен андрогенен ефект върху мускулната и костната тъкан. Лекарството се използва за лечение на мускулна атрофия и остеопороза. Лекарството не е класифицирано като забранено в Украйна.


Ще забележите ефекта на лекарството от втората седмица на приложение. Това ще се изрази в нарастването на мускулната маса, увеличаване на показателите за сила. Както показва практиката, за курс на прием на лигандрол можете да спечелите 3-5 кг постна мускулна маса, при спазване на диета, упражнения и почивка. След края на курса растежът на показателите за сила ще продължи.


Разлики от AAS и необходимостта от създаване на SARM


Анаболните и андрогенни стероиди (AAS) несъмнено имат голям потенциал по отношение на изграждането на мускули, но високите концентрации на андрогени (например тестостерон) причиняват странични ефекти като плешивост, инхибиране на производството на тестостерон, намаляване на тестисите, интоксикация на черния дроб, гинекомастия, уголемяване на простатата и др. Употребата на стероиди е компромис между положителните ефекти и отрицателните ефекти върху организма, които могат да обезсилят всички положителни аспекти. Стероидите действат на цялото тяло, това е големият им минус. Поради това имаше търсене на създаване на ново поколение лекарства, които ще действат избирателно само върху мускулната и костната тъкан. Тези лекарства се наричат ​​SARMs, селективни модулатори на андрогенните рецептори.


Също така, едно от предимствата пред стероидите е законността на лекарството, така че можете да сте сигурни в неговото качество и "ефективност". Въпреки че ефектът от приложението ще бъде по-нисък, отколкото при използването на висококачествени стероиди (стероидите са незаконни наркотици и тези, които се продават незаконно на черния пазар, повдигат големи въпроси за тяхното качество), обаче минималните странични ефекти и гарантирани резултати осигуряват голямо търсене на Ligandrol.


Ако търсите алтернатива на стероидите в културизма, тогава SARM е най-доброто решение!


Ефектът от употребата на Лигандрол (LGD-4033)


Лигандрол е орално нестероидно лекарство, което дава резултати, подобни на стероидите. Лекарството действа селективно върху клетките: подпомага анаболния растеж на мускулите и укрепването на костите, вместо да засяга мастните жлези и простатата.




Много ценно свойство на Ligandrol е, че той не води до повишаване на нивото на естроген и кортизол, а също така поради високата си селективност (ARS) позволява да се постигне силен анаболен ефект с минимални андрогенни ефекти (в лигандрола, съотношението на анаболна и андрогенна активност е 10: 1, и в много стероиди 1: 1).


Положителни свойства на Лигандрол:


Селективно се прикрепя към тъканите.

Увеличава мускулната маса.

Увеличава мускулния релеф.

Увеличава издръжливостта.

Увеличава мускулната активност.

Намалява телесните мазнини.

Запазва мускулната маса по време на "сушене" (лекарството има силен антикатаболен ефект).

Укрепва костната тъкан.

Насърчава бързото възстановяване на мускулните влакна.

Подобрява кръвообращението.

Не причинява задържане на вода в тялото.

Не е токсичен в черния дроб.

Не реагира на чернодробните ензими.

Отрицателните последици. Употребата на лигандрол може да причини:


Намаляване на нивото на "добрия" HDL холестерол (липопротеини с висока плътност).

Временно намаляване на FSH и свободен тестостерон.

Временно намаляване на нивата на ендогенния тестостерон.


Курс Ligandrol и как да се приема


Дозировката LGD-4033 зависи от целите. Полуживотът на лекарството е 24-36 часа, следователно, цялата доза трябва да се консумира 1 път. Лекарството се използва за решаване на следните проблеми:


За изграждане на мускули:


Дневната доза е:


- 10 mg за спортисти с тегло до 80 kg. Продължителността на курса е 6-12 седмици.


- 15-20 mg за спортисти с тегло над 80 kg. Продължителността на курса е 8-12 седмици.


Приемайте лекарството всеки ден след закуска.


За да постигнете добри резултати, трябва да увеличите дневния си прием на протеини (най-малко 3 г на 1 кг телесно тегло), да консумирате достатъчно калории и да прилагате интензивни тренировки с големи тежести и тогава резултатът ще ви зарадва! На практика е доказано, че при спазване на горните препоръки спортистът натрупа 8 кг тегло в 10-седмичен курс, от които 6 кг мускулна маса!

3 views0 comments
bottom of page