top of page
  • nickystan80

Какво е YK-11 и как да приемаме този сармс?



YK-11 е лекарство, което е едновременно SARM и инхибитор на миостатина, което го прави един от най-мощните, ако не и най-мощният SARM. Лекарството предизвиква по-силни анаболни ефекти в сравнение с класическите стероиди.


YK-11


Веднага трябва да се отбележи, че YK-11 не е SARM, тъй като химическата му структура е много различна от химичната структура на SARM и много подобна на химическата структура на DHT (дихидротестостерон), но въз основа на принципа му на действие, той все пак е причислен към тази категория лекарства , Нека да разберем какво е уникално за YK-11 и как работи.


YK-11 беше идентифициран през 2011 г. от японски учени. Многобройни проучвания показват, че YK-11 причинява по-силни анаболни ефекти в сравнение с класическите стероиди, като стероидния дихидротестостерон (DHT) и той няма страничните ефекти, присъщи на DHT, като косопад и уголемяване на простатата.


YK-11 е инхибитор на миостатина. Думата "инхибитор" идва от латинската дума inhibere, което означава "забавяне", "блок", миостатинът е пептид, синтезиран в тялото, който инхибира растежа и диференциацията на мускулната тъкан и действа като регулатор на скелетната мускулна маса, поради което YK-11 инхибира протеина, т.е. което инхибира растежа на мускулната тъкан.


Но защо се нарича SARM? Всичко е в принципа на лекарството: YK-11 се свързва с андрогенния рецептор и индуцира мускулните клетки да произвеждат повече фолистатин (фолистатинът е автокринен гликопротеин, който има способността да инхибира миостатина), следователно YK-11 е едновременно SARM и миостатинов инхибитор. YK-11 селективно се свързва с андрогенните рецептори в мускулните и костните тъкани подобно на SARMs, след което има селективна тъканна активност, която спомага за увеличаване на мускулната маса. Тази комбинация от свойства го прави един от най-мощните, ако не и най-мощният SARM. Изучаването на механизмите на действие на лекарството изисква допълнителни изследвания, обаче, лекарството вече е достъпно на пазара и се използва активно от спортисти.


Предимства на използването на YK-11




Ефектът от YK-11 е съпоставим с употребата на тестостерон, но без страничните ефекти. В сравнение с други SARM, YK-11 има андрогенен ефект по-висок, което прави лекарството изключително популярно сред спортистите.


Предимства на използването на YK-11:


Увеличава мускулната маса без задържане на вода.

Увеличава показателите за мощност.

Укрепва мускулната тъкан.

Увеличава издръжливостта.

Повишава нивото на фолистатин.

Той инхибира действието на миостатина.

Той няма странични ефекти от анаболни стероиди.

Увеличава мускулната пълнота с кръв.

Той има напълно различен механизъм за индуциране на мускулен растеж от AAS, SARM или пептиди, което позволява използването на YK-11 във връзка с лекарства от тези класове за постигане на страхотни резултати.


Трябва да се отбележи, че ефектът от действието на YK-11 ще получите само с редовни тренировки и активен начин на живот. При неактивен начин на живот изберете различен SARM.



YK-11 курс и как да го приемате


Както показват проучвания и практика, лекарството е доста ефективно дори при дневна доза от 10 mg, но за да се постигнат осезаеми резултати, препоръчителната доза е 20-30 mg на ден.


YK-11 има кратък полуживот, затова дневната доза трябва да бъде разделена на няколко дози (например дневната доза от 10 mg (1 капсула) трябва да се приема сутрин след закуска или да се раздели на 2 дози от 5 mg, 20 mg - 1 капсула сутрин и вечер, т.е. 30 mg - 1 капсула сутрин, на обяд и вечер).


Сарма се използва за решаване на следните проблеми:


За изграждане на мускули:


Дневната доза е:


- 10 mg за спортисти с тегло до 80 kg. Продължителността на курса е 10-12 седмици.


- 10-20 mg за спортисти с тегло над 80 kg. Продължителността на курса е 10-12 седмици.


За постигане на високи резултати е необходимо да увеличите дневния прием на протеини (най-малко 3 g на 1 kg телесно тегло), да консумирате достатъчно количество калории, а също и да прилагате интензивни тренировки с големи тежести.


За да намалите мастната маса:


Дневната доза е 5-10 mg за 8-10 седмици.


Набор от "суха" маса и "сушене" едновременно:


Дневната доза е 10 за 10-12 седмици.


3 views0 comments
bottom of page